Belföld

Szebb lesz az ünnepi fényáradat, mint valaha

A belvárosban péntek estétől 2000 fényfüzért és negyedmillió LED fényforrást tündököl majd.

Az eddigi éveknél is szebb látványban lesz részük azoknak, akik részt vesznek az „Advent Győrben” fesztivál megnyitóján, és megtekintik az ünnepi fények felkapcsolását.

Az egyik országos sajtóorgánum összeállítása szerint városunk Riga, Koppenhága, Köln és Prága mellett helyet érdemel a kontinens öt leghangulatosabb karácsonyi vására között. – nyilatkozta lapunknak Fekete Dávid alpolgármester. Mint mondta, az idén a korábbi éveknél is több és látványosabb dekorációt láthatnak az érdeklődők, ráadásul energiatakarékos módon, LED-es fényforrásokkal.

(fotó: Takács. Zs.)

A gyerekek örömére megújul a rénszarvasszán, az eddigieknél is látványosabb lesz a fényjáték, de a pénteken 17 órakor kezdődő megnyitón további meglepetésekkel is találkozhatnak a kilátogatók – olvasható a város honlapján.

Az utcák is fényárban úsznak

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője hozzátette, a belvárosi világítás mellett összesen 35 köztéri karácsonyfát állítottak és díszítettek fel a Győrszol Zrt-vel közösen a városrészekben és a temetőkben. A belvárosi díszvilágítás összesen 2000 fényfüzért és negyedmillió LED fényforrást tartalmaz. Új látványelemekkel is találkozhatunk az idén, kilenc új átfeszítés lesz látható a Jedlik Ányos, a Kazinczy, a Szabadsajtó utcában, és kilenc villanyoszlopra kerül új látványelem.

Gasztonyi Péter a Vill-Korr Hungária Kft építésvezetője kiemelte, cégük három héten át hat kosaras autóval és 18 munkatársukkal dolgozott a város feldíszítésén, amelynek végeredményét mindenki megcsodálhatja a 2013. november 29-i megnyitón, és persze azt követően Advent minden napján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik