Belföld

Ma is ezreknek okozott bosszúságot a MÁV

Nyugati-palyaudvar(430x286)(3).jpg (nyugati pályaudvar)
Nyugati-palyaudvar(430x286)(3).jpg (nyugati pályaudvar)

Három elővárosi és a nyíregyházi vonalon is késnek a vonatok - műszaki hibák miatt.

A Budapest–Vác–Szob és a Vác- Göd vonalon épphogy helyreállt a rend két vágányon, ma a Budapest-Veresegyház-Vácrátót vonalon van fennakadás. Ugyanez a helyzet ma reggel a székesfehérvári és a ceglédi vonatokkal: 20-30 perces késésekre lehet készülni.

A fehérvári vonalon még dolgoznak

10 órára több helyen helyreállt a rend. A Mávinform szerint már csak a Budapest – Székesfehérvár vasútvonalon lehetnek kisebb késések. Ugyanis a tárnoki állomás biztosítóberendezésének helyreállításán még dolgozik a kivitelező cég.

A Budapest – Székesfehérvár korszerű, újonnan átépült vasúti pályarészt már átadták a forgalomnak. Most, december közepéig a kivitelező cég a korszerű, vonatirányítást szabályozó biztosítóberendezés rendszerét adja át. Ilyenkor – a tesztüzemnél – előfordulnak még műszaki hibák, de ezek elhárítása általában gyorsan megtörténik – emlékeztetett a Mávinform.

Egy vonalon 3 hiba

A Nyíregyháza – Záhony vasútvonalon, Kisvárda és Fényeslitke között a vasúti jelző- és biztosítóberendezés nem működik,  Debrecen és Apafa között síntörés miatt csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok. 20-30-40 perces késések is várhatók a Budapest – Debrecen – Nyíregyháza – Záhony vasútvonalon.

A Záhonyból Budapest Nyugati pályaudvarra 6.03 perckor induló vonat még mindig Záhonyban vesztegel, de az a járat a mozdony hibája miatt nem tudott még elindulni. Várhatóan másik mozdonnyal közlekedik majd, de az ezzel a vonattal utazást tervezők egyórás késéssel számoljanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik