Belföld

Nemzetközi vonatok Verőcén, Kismaroson és Zebegényben

mav(1)(960x640)(6).jpg (vasút, inter city, vonat)
mav(1)(960x640)(6).jpg (vasút, inter city, vonat)

A MÁV közleményben erősítette meg, hogy vasárnaptól ismét két vágányon haladnak a vonatok a Vác és Göd közötti vasúti szakaszon, tehát a remények szerint kevesebb gond lesz a menetrenddel.

Csaknem teljes egészében visszaállhat a felújítási munkákat megelőző menetrendi kínálat – ahogyan azt honlapunkon is részletesen elolvashatják. A MÁV-Start szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye emlékeztet rá, hogy augusztusban kezdődött el a váci vasútállomás teljes körű átépítése, az Új Széchenyi Terv keretében, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, uniós források felhasználásával.

Vasárnaptól két vágányon

A felújítás érintette a Vác–Göd közötti vonalszakaszt is, ahol vasárnapig csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok – olvasható a tájékoztatóban. Ezt követően újra elindulhat a vasúti közlekedés mindkét vágányon, így csaknem teljes egészében visszaállhat a felújítási munkákat megelőző menetrendi kínálat. Ennek megfelelően a hétvégétől a személyvonatok ismét a teljes útvonalon közlekednek.

Ismét lesz zónázó

A Budapest–Szob és Szob–Budapest közötti zónázó vonatok az – eredeti megállási rendjüknek megfelelően – Budapest-Nyugati és Vác között megállás nélkül járnak – ígéri a MÁV.  A Budapest-Keleti pályaudvarról induló és oda érkező egyes nemzetközi vonatok pedig Verőce, Kismaros és Zebegény megállóhelyeken is megállnak. Továbbra sem közlekednek Veresegyház felől Vác-Alsóváros és Vác, Szokolya felé Vác és Kisvác között a vonatok, helyettük vonatpótló autóbuszok járnak, és a személyvonatokhoz/tól csatlakoznak.

Szórólapok

A közlemény kiemeli, hogy a könnyebb tájékozódás érdekében a vasúttársaság tegnap óta szórólapokkal segíti a vonal utasainak tájékozódását, továbbá a menetrend-módosítás részletei a MÁV-START honlapján is elérhetők. A MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat szintén rendelkezésre áll a 06 40 49 49 49-es telefonszámon, ezen kívül a személyes ügyfélszolgálatokon, az állomások pénztáraiban is kérhetők információk, valamint az állomásokon elhelyezett hirdetmények is jelzik a változásokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik