Belföld

Hamarosan átadják a Vodafone Sportcentrumot

vodafone sportcentrum (vodafone sportcentrum, )
vodafone sportcentrum (vodafone sportcentrum, )

A tervek szerint december 28-án már bajnoki kosármeccsnek ad otthont a komplexum.

Kapcsolódó cikkek

A Vodafone Sportcentrum Gáz utcai főbejárata már szinte teljesen elkészült, az új épületben lázas munka folyik. A beruházás során a csarnok idén egy csaknem 300 fős lelátóval bővül, valamint új öltözőket, edzőtermet, kollégiumi szobákat, VIP lelátót, büfét és kiszolgáló helyiségeket is kialakítanak.

Már a belső munkálatok folynak gőzerővel

A munka júniusban bontással kezdődött, majd gyorsan nőtt ki a földből az új épület, most pedig már annak belsejében is zajlanak a munkálatok.

Fotó: ÖKK

December közepén adják át a csarnokot

Cser-Palkovics András szerint több párhuzamosan zajló projekt teszi komplexszé a város sportéletét. “Jómagam is várakozásokkal tekintek a következő hetek elé és bízom abban, hogy hamarosan jöhetünk és nézhetjük a város életében fontos szerepet betöltő kosárlabda mérkőzéseket. Persze ne feledjük, hogy a sport mellett a város rendezvényeinek is helyet ad majd a megújult, kibővült csarnok. Ugyanilyen fontos, hogy a Bregyót be kell fejezni a jövő nyárra és meg kell építeni a jeges C-pályát is. Tudom, hogy nagy álom, de optimista vagyok a rendezvénycsarnok megvalósításának ügyében is. A diáksportot érinti az a fejlesztés, hogy megkezdődtek a tornaterem-felújítások a városban. Ha ezekhez hozzávesszük azt, hogy a Haleszban tavaszra megújult futópályán sportolhatnak és lehet használni a Széna teret is, akkor látszik: egyszerre lehet és kell fejleszteni a diáksportot, az utánpótlás-sportot, a szabadidősportot és az élsportot. Egyiket sem lehet a másik nélkül elképzelni a jövőben” – írta Facebook oldalán a polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik