Belföld

Megújul a Vodafone Sportcentrum

Bejárást tartottak a megújuló Vodafone Sportcentrumban. A felújítás júniusban kezdődött, a bontási munkák után elindult az alapozás. A 2200 m² alapterületű, háromszintes épületet várhatóan december közepén adják át – hangzott el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A csarnok csaknem 300 fős lelátóval bővül, valamint új öltözőket, edzőtermeket, kollégiumi szobákat, VIP lelátókat, büfé és kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki.

Kirívó szakmai és műszaki problémát eddig nem tapasztaltunk– mondta Bárdos Péter a Városfejlesztési Kft. műszaki vezetője.

Sipos Tamás, a Fehérép Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a bontási munkákat követően hamarosan befejeződik az alapozás, majd kezdődik a földfelszín feletti látványos munka. A feszes ütemterv miatt hétvégén is dolgoznak, amely nagy zajjal járhat, ezért kérik a lakók türelmét.

A polgármester kiemelte, hogy ez a beruházás fontos a város életében, mert a csarnok nem csak sporteseményeknek ad otthont, hanem a közösség ügyeit is szolgálja. A munkálatok befejezésével rendezett, szép környék lesz ez a városrész is.

Dávid Kornél, az Alba Regia SC elnöke úgy fogalmazott: a kosárlabda és a klub szempontjából fontos, hogy a jövőben megfelelő körülmények között fogadhatják a vendégcsapatokat és a közönséget. A csapatépítés szempontjából mindent megteszünk, hogy a nyitó mérkőzésen telt házzal induljon a szezon.

A sportcentrum fejlesztésével az utánpótlás keretein belül versenyző csapatok kiváló körülmények között edzhetnek és rendezhetik mérkőzéseiket. A nézőtér nagyobb befogadóképessége révén még több szurkoló nézheti a helyszínen a mérkőzéseket. A megújult csarnok alkalmas lesz nemzetközi mérkőzések és rangos utánpótlás tornák megrendezésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik