Belföld

Lázárnak is küldött levelet a kitálaló adóellenőr

horváth andrás (horváth andrás)
horváth andrás (horváth andrás)

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt és Cséfalvay Zoltánt, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkárát is megkereste aggályaival Horváth András volt adóellenőr - olvasható az Origón.

Horváth a portálnak kedden azt mondta: Rogán Antal fideszes frakcióvezetőn kívül levelet írt még a két magas rangú kormánytisztviselőnek is az általa a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál észlelt több tízmilliárdos visszaélésekről 2012 őszén.

A volt revizor közölte: azért akart pont velük kapcsolatba lépni, mert Lázár Orbán Viktor miniszterelnök közvetlen munkatársa, Cséfalvayt pedig komoly embernek tartja az adózási területet felügyelő Nemzetgazdasági Minisztériumon belül.

Horváth többi közt közölte velük, hogy szerinte a közel 70 milliárdot kitevő áfa-visszaigénylésekből 29 milliárdot olyan cégeknek utaltak vissza, amelyek kifejezetten adócsaló vállalatokhoz köthetők.

A kézbesítésre Révész Máriusz fideszes képviselőt kérte meg, akit még a kilencvenes évek elejéről ismer, amikor együtt voltak önkormányzati képviselők Kőbányán a párt színeiben – mondta az exellenőr.

Hozzátette azt is, hogy a Rogán-levél után indultak ugyan vizsgálatok egyes cégek ellen, ám azoknak nem lett eredményük, és ezért fordult Lázárékhoz újabb írással. Válasz nem érkezett a két kormánytagtól – jegyezte meg Horváth. A leveleket az átlátszó.hu teljes terjedelmében közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik