Belföld

A Mikulás puttonyában lehet ott Gyurcsány könyve

Igen, megcsinálta. Vagyis megjelent. Vagyis még nem, de már előrendelhető a volt miniszterelnök szakácskönyve.

A várható megjelenés december 6-a, vagyis nemcsak a karácsonyfa alatt, de már a Mikulásnak kitett csizmában is ott lehet a „szakácskönyv”. Hogy miért az idézőjel?

Mert a Gyurcsány a konyhában című könyv már a hivatalos ismertető szerint sem szakácskönyv, hanem bizonyos szempontból jóval több, bizonyos szempontból pedig jóval kevesebb annál. A könyv átpörgetése után sem kell mesterszakácsként gondolnunk rá, „Gyurcsány Ferenc egyszerűen csak kíváncsi, kreatív és fantáziadús férfi, aki a főzést izgalmas kalandnak, a világ egyik legkellemesebb tevékenységének tekinti”. Kíváncsi, kreatív, fantáziadús – nem tudjuk, hogy ezeket a jelzőket ő maga találta ki, esetleg a felesége, netán Vadai Ágnes vagy a Pa-dö-dő egyik tagja, nem is érdekes.

Itt még csak azt írta, hogy utolsó simítások a szakácskönyvön
Fotó: Facebook

„Gyurcsány a könyv valamennyi ételét elkészítette, 10 különböző helyszínen, 10 különböző barát társaságában” – vagyis 160 oldalon tíz receptet találunk, nem egy Váncsa István, az biztos.

Még egy megszívlelendő tanács a hivatalos promószövegből: „Senkinek sem tanácsoljuk, hogy ebből a könyvből próbáljon főzni tanulni”, fogadjuk meg.

Végre értelmet nyert a sok közös főzős kép

Nem vitás, az események ütőerén tartottuk a kezünket, minden állomásról megemlékeztünk, amikor Gyurcsány betette a lábát a konyhába. Vadai Ágnessel petrezselymet illatolt, Vágó Istvánnal összekacsintottak, a Pa-dö-dővel pedig zseniális fügesalátát készítettek. December 6-án pedig ott leszek a könyvesboltban!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik