Belföld

Mégis nyomozhat a rendőrség a NAV-feljelentés miatt

horváth andrás (horváth andrás)
horváth andrás (horváth andrás)

Hivatali visszaélés és más bűncselekmények gyanújával feljelentéskiegészítést rendeltek el a volt adóellenőr feljelentése alapján - írja a Népszabadság.

A november 13-án elrendelt eljárás lefolytatására a főügyészség a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályát jelölte ki. A feljelentéskiegészítés határideje 15 nap, ami egyszer – ugyancsak tizenöt napra meghosszabbítható – derül ki a Népszabadságból. Az ügyészség azt követően dönt majd arról, hogy elrendeli-e a nyomozást, és ha igen, mely hatóságot jelöli ki annak lefolytatására, vagy elutasítja a feljelentést.

Horváth András korábban azt állította, hogy a NAV-nál kivételezett helyzetben tartanak egy jól körülhatárolható adózói kört, amelynek tagjai döntően a kiemelt adózók közül kerülnek ki. A NAV-os tisztségviselő, aki azóta lemondott, azt állította: ezek a vállalkozások gazdasági teljesítményükhöz képest kevesebb adót fizetnek. Horváth András számításai szerint ez évi 1000 milliárd forint áfabevétel-elmaradást is jelenthet, de az összes csalásból származó kár elérheti az 1700 milliárd forintot. Állította, hogy minden kijelentését dokumentumokkal tudja alátámasztani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik