Belföld

Tényleg hideg a Nagy Hideg-hegy

havazás galyatetőn (havazás, hó, kirándulók, )
havazás galyatetőn (havazás, hó, kirándulók, )

Kora délután a Börzsönyben volt az országban a leghidegebb: a turistaháznál -3,7 fokot mértek.

Kapcsolódó cikkek

A Dunakanyarba is megérkezett a tél. A térségben többnyire fagypont körül alakultak ma a hőmérsékletek, azonban jóval hidegebbnek éreztük, mert a viharos szélben nagyon fáztunk.

A Pilisben sok hó esett

Komárom-Esztergom megyében a Duna mentén reggel esni kezdett a hó. A Pest megyével határos területeken intenzíven hullott, ahogyan arról napközben beszámoltunk, Dobogókőn olyan mennyiségben, hogy akár síelni is lehet. Holnapra viszont eláll a havazás, akár a nap is kisüthet, napközben Dobogókő környékén +4 fok lehet, de ma éjszaka és különösen szerdára virradó éjjel fagyra kell készülni az idokep.hu előrejelzése szerint. Kedden hajnalban -1, szerda hajnalban pedig -5 fok lehet a Duna mindkét partján Esztergomtól Szentendréig, illetve Szobtól Dunakesziig, beleértve a Nagy Hideg-hegy környékét is.

A Nagy Hideg-hegyen, a turistaház mellől ezt a félig fehár tájat lehetett ma látni.

Fotó: idokep.hu

Holnap még erős lesz a szél

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint hétfőn késő estig a Dunántúlon és a Duna vonalában viharos (60-80 km/h) marad az északi szél. Éjszaka átmenetileg mérséklődik, majd kedden napközben nyugaton és északkeleten ismét viharossá (60-65 km/h) fokozódik a légmozgás, de nagy széllökések már nem várhatók.

A viharos szél erejét kidöntött fák jelezték a térség több pontján – írja a kemma.hu. A fák utakat zártak el Esztergomban, ahol a hivatásos tűzoltóknak láncfűrésszel kellett eltávolítani őket az úttestről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik