Belföld

Behavazott!

Győrben borongós, szeles időre ébredtünk, ám az osztrák-magyar határon és Pozsonyban már télies hangulat uralkodik.

Az előrejelzések szerint hétfőn akár 2 centis hótakaró is hullhat Győr-Moson-Sopron megyében. Az időjárás most fordult igazán téliesre ezen az ősszel. A hétfő reggel megelehtősen hidegnek ígérkezett: mínusz 1 és plusz két fok között állt a hőmérő higanyszála.

Győrött kedden még mindig többfelé lesz erős, viharos az északias szél, hózáporok kialakulására is számítani lehet. A déli területeken lesz több felhő felettünk. Hajnalban szinte mindenhol fagyhat, délután 0-5°C várható.

Szerdán szárazabb, naposabb időre van kilátás, de még többfelé erős lehet az északias szél. Hajnalban helyenként -5°C köré csökken a hőmérséklet, nappal kevéssel emelkedik fagypont fölé. Gyenge melegfronti hatásban lesz részünk. Csütörtökön vegyes halmazállapotú csapadék érkezhet. Kicsit emelkedni fog a nappali felmelegedés, főleg északnyugaton számíthatunk enyhébb időre.

Hétfőn délelőtt Sopronból, Bécsújhelyről valamint Pozsonyból is hózáport, hószállingózást jelentettek. Magyarországon is több helyen leesett az első hó hétfő virradóra.

Ausztriában tombol a tél

Burgenland területén, Bécsújhelyen, valamint a Schneeberg környezetében már az alacsonyabban fekvő területeket is vastag hótakaró borítja. A gyönyörű alpesi tájat itt nézheti meg webkamerán keresztül!

(fotó: schneeberg.tv)

Önnek is van havas fotója a mai napról? Küldje el nekünk emailben (gyor24@gmail.com) vagy Facebook oldalunkon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik