Belföld

Orbán Romániában találkozik a kínai miniszterelnökkel

orbán viktor (orbán viktor)
orbán viktor (orbán viktor)

A magyar kormányfő hétfőn és kedden Bukarestben részt vesz Kína és a közép-kelet-európai országok kormányfőinek csúcstalálkozóján.

A jövő hét elején Orbán Viktor külön is megbeszélést folytat Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel, továbbá tárgyal Ivica Dacic szerb kormányfővel is – tudtuk meg Havasi Bertalantól, a miniszterelnök sajtófőnökétől. Kedden pedig a román parlamentben tartják a miniszterelnöki csúcstalálkozót – amelyen Orbán Viktor is felszólal –, valamint az eseményhez kapcsolódó gazdasági fórumot. A bukaresti találkozó a részt vevő miniszterelnökök munkaebédjével zárul – tette hozzá Havasi Bertalan.

Orbán Tokióban

A magyar miniszterelnök ezen a héten is úton volt, szerdán például a japán császárral és a japán kormányfővel is találkozott, de tartott ő előadást a Josai egyetemen is, bojtos kalappal a fején. Mindezt úgy, hogy kiderült, csak három órákat alszik naponta – tudtuk meg Hoppál Péter szóvivőtől. „Ahogy Orbán Viktort látom, hogy három-négy órát alszik, ez a habitus minket is erősít (…), hogy nem szabad csüggedni, hogy harcolni és keményen dolgozni kell, különben nem lesz eredménye” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik