Belföld

Dugókirály lett Tarlós és Vitézy

tarlos(960x640)(1).jpg (tarlós)
tarlos(960x640)(1).jpg (tarlós)

A kétes elismerést a Jobbik adományozta a főpolgármesternek és a BKK vezérigazgatójának.

Tarlós Istvánnak és Vitézy Dávidnak megosztva „dugókirály” címet adományoz a Jobbik a budapesti közlekedés tönkretételéért. A párt közleménye szerint a főpolgármester és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója évek óta munkálkodtak azon, hogy a munkába menő autósok életét mesterséges dugók kialakításával keserítsék meg, így kényszerítve rá az autósokat a BKV 30-40 éves járműveire.

Lámpák áthangolásával, az autós közlekedési sávok buszsávvá és kerékpársávvá történő alakításával okoznak napi szinten bosszúságot több százezer embernek – írják –, miközben egyre több, a főutakkal párhuzamos „menekülőút” szűnt meg az utcák forgalmi irányának megváltoztatása miatt.

A Jobbik szerint Tarlós István ezt a helyzetet csupán látványpolitizálással kezelte, szerintük a főpolgármesternek végre fel kell mentenie a munkába igyekvő emberek százezreinek életét megkeserítő Vitézyt.

Nem barátok

Tarlós és Vitézy között eddig sem volt felhőtlen viszony, a főpolgármester nemrég írta össze azokat a feladatokat, hogy mit vár el a BKK-tól. A lista nem rövid, húsz pontból áll és ahogy Tarlós fogalmazott, sürgős intézkedést kért és azt, hogy folyamatosan tájékoztassa a lépésekről.

Az ügy napvilágra kerülése után nem sokkal azonban a főpolgármester kijelentette, nem akarja kirúgni a BKK vezérigazgatóját, de a budapestiek többsége elégedetlen a fővárosi tömegközlekedés helyzetével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik