Belföld

Hamis gumicsizmákat és romlott italt találtak

Két éve lejárt üdítőitalt és márkahamisítványt találtak egy kamionban Győr közelében.

A pénzügyőrök Győr-Moson-Sopron Megyében a 14-es főúton tartottak ellenőrzéseket, melyek során hamis csizmákat és lejárt szavatosságú italokat találtak.

Három évet kaphatnak a hamis gumicsizmáért

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal  Győr-Moson-Sopron Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai Vámosszabadi térségében ellenőriztek egy kínai árukat szállító konténert. A konténerben több szát, 1.600.000 forint értékű gumicsizmát találtak, melyeken egy ismert divatcég védjegyét találtak. Az előzetes szakvélemény szerint a lábbelik hamisítványok.

A pénzügyőrök gumicsizmákat lefoglalták és ipajogvédelmi jogok megsértése miatt feljelentést tettek. A bűncselekmények elkövetői akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők.

Az üdítő két éve lejárt

Kedd délután egy szlovák teherkocsi rakterében 4300 aloe verát tartalmazó italt ellenőriztek. A palackok eltérő mennyiségű folyadékot tartalmaztak, és címkéjükről a szavatossági időt látható módon letörölték.

Egyes terméken még olvasható volt, a gyártási idő: 2011. január 12. és a fogyaszthatóság is 2013. január 12-e. A vizsgálat során az is megállapítható volt, hogy a néhány palack kupakján már új szavatossági idő is szerepelt.

A pénzügyőrök a szállítmányt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársainak átadták.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik