Belföld

Százmilliárdokról tárgyalt Lázár

A visszatartott kifizetésekről és új magyar nagyprojektekről is egyeztetett hétfői találkozóján Lázár János és Johannes Hahn uniós biztos.

Hétfőn ismét tárgyalóasztalhoz ült Lázár János, a Nemzeti Feljelsztési Ügynökséget vezető kormánybiztos és Johannes Hahn regionális politikáért felelős uniós biztos – írja a Napi.hu

A találkozón áttekintették a szeptemberi tárgyalásokat követően zöld utat kapott 10 operatív program jelenlegi helyzetét, egyúttal egyeztettek az október végén beadott 25 újabb nagyberuházási terv jövőjéről is.

Hahn ismét ígéretet tett arra, hogy az EU igyekszik minél hamarabb, minél több magyar nagyprojektet befogadni – mondta el a portálnak Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkára, hozzátéve, reményeik szerint a most beadott tervek legalább 80 százalékára igent mond az unió, amivel több százmilliárd forintos forrásvesztést úszhat meg az ország.

Az államtitkár-helyettes arról is beszélt, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a forrásokat a lehető leghamarabb kihelyezzék a vállalkozásoknak, ugyanakkor több fejlesztés lassabban halad a vártnál, ami ismét csak forrásvesztéssel járhat a későbbiekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik