Belföld

Fodor: Régi-új ember verheti Orbánt

Fodor Gábor (Fodor Gábor)
Fodor Gábor (Fodor Gábor)

A Liberálisok elnöke szerint a kormányváltás még elérhető, és van olyan politikus, aki mögé az ellenzék felsorakozhat.

Fodor Gábor abszurdnak tartaná a rezsicsökkentést visszamenőleges hatályúvá tenni. Szerinte már önmagában gond a rezsicsökkentés, az emberek többsége ugyanis nem tudja, hogy a most megspórolt pénzt évek múlva, másoknak kell visszafizetni. A Magyar Rádió reggeli műsorában az újsághírről, hogy mostanra meghaladja az egymilliárd forintot az SZDSZ ki nem fizetett tartozása, azt mondta, nem az adófizetők pénze tűnt el.

Az SZDSZ annak idején jelzálogkölcsönt vett fel az MFB-től, ahogy a Fidesz és az MSZP is. A pénz a vagyonügynökséghez, azaz az állam egyik zsebéből a másikba került, a szabad demokraták egy fillért sem láttak belőle. A párt ingatlanjai még most is ott állnak és évek óta pusztulnak, mert az állam felelőtlen módon nem értékesítette őket. Értékük még így bőségesen elég az összes tartozásra – hangsúlyozta Fodor Gábor.

A Liberálisok elnöke szerint volt értelme összefogást sürgetnie október 23-án, a Műegyetem előtt, ahol ő volt az egyetlen, aki arról az égető kérdésről is beszélt, hogy a jobboldal is a nemzet része. Fodor az azóta történtek dacára sem érzi, hogy szavai gyengítették a lehetséges összefogást a baloldalon. Annak idején egy rossz megállapodás köttetett a különállásról az MSZP és az Együtt-PM között. A két párt felelőssége lesz, ha ezen nem sikerül túllépni, és a Fidesz hatalmon marad.

A liberális politikus lát olyan politikust az ellenzéki oldalon, aki kormányzóképességet tudna felmutatni, de ez nem Gyurcsány Ferenc. Szerinte október 23-a világossá tette, hogy a színpadon állók egyike sem lesz olyan integráló figura, aki mögé az ellenzék, a szavazók katartikus élménnyel fel tudnak majd sorakozni. Új lapot kell nyitni, de olyan új emberrel, aki látott már belülről pártot, közigazgatást, rendelkezik politikai tapasztalattal és rutinnal, mert erre nagyon nagy szükség van. Fodor meggyőződése, hogy van ilyen ember, az ellenzéki összefogás még ma is létrehozható, és a győzelem elérhető.

KDNP: fizessék vissza a liberálisok a felhalmozott adósságukat!

A kereszténydemokrata Pálffy István arra szólította fel kedden az egykori Szabad Demokraták Szövetségét (SZDSZ), hogy fizessék vissza pártszékházukra felvett hitelüket. A kisebbik kormánypárt közleményében felháborítónak nevezte, hogy míg a magyar családok becsületesen fizetik törlesztőrészleteiket, addig a volt szabad demokraták több mint 1 milliárd 200 milliós köztartozást halmoztak fel, és nem fizették vissza a pártszékházra felvett hitelüket.

A KDNP szerint “az igazságosság minimális követelménye”, hogy a bírósági végrehajtás ugyanúgy elérje a volt liberális pártot és az adósságért felelősöket, mint bármelyik céget vagy állampolgárt. Pálffy István azt írta: a néhai SZDSZ még mindig képes anyagi kárt okozni, azután, hogy romba döntötték az országot, olyan politikai ámokfutáshoz asszisztálva, mint amilyet Gyurcsány Ferenc hajtott végre, és olyan megszorításokat támogatva, mint amilyenek Bajnai Gordon nevéhez fűződnek.

A kereszténydemokraták követelik, hogy azok a “liberálisok, akikben még egy szemernyi becsület maradt, most ne az országromboló álbaloldal színpadjain pózoljanak, hanem kérjenek bocsánatot az adósságukat tisztességesen fizetőktől, és nyúljanak bele saját zsebeikbe, ahol van elég pénz a tartozás kifizetésére” – közölte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik