Belföld

Fidesz-alapító nevezte a legnagyobb bankrablónak Orbánt

Fodor-Gabor(960x640)(2).jpg (fodor gábor, )
Fodor-Gabor(960x640)(2).jpg (fodor gábor, )

Egykori párttársa szerint a kormányfő komolyan ki akarja vezetni az országot az EU-ból.

Nem működik másképp, csak úgy, hogy szembeszállunk az önkénnyel – mondta Fodor Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a takarékszövetkezetek átalakításáról. A Liberálisok elnöke szerint ez lesz a legnagyobb bankrablás Magyarország történetében, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a kormány így rengeteg pénzhez juthat hozzá.

Szerinte a fő tanulság, hogy az emberek félnek és megijedtek, nem merik vállalni a véleményüket. A politikus szerint Orbán Viktor komolyan gondolja, hogy ki akarja vezetni az országot az Európai Unióból esetleges újabb győzelme esetén, erre készíti fel már híveit is. Ezt Fodor már leírta a Tusványtól keletre című írásában is. A Liberálisok elnöke azt állította: Orbán Viktor három okból szabadulna az EU-tól: gyűlöli az unió általa liberálisnak nevezett alapelveit, irtózik hatalma mindennemű korlátozásától, és úgy gondolja, egy Európa-ellenes kampánnyal óriási cirkuszt adhat, ha már kenyeret nem tud.

Fodor szerint ez lesz a következő választás tétje. Mint mondta: nemcsak az uniós források fontosak, hanem az értékközösség is. A Liberálisok elnöke szerint az unió akkor fog jól működni, ha a tagországok a saját érdekeik fölé tudják helyezni az EU érdekeit. Az egykori fideszes, majd SZDSZ-es politikus arról is beszélt, hogy le kell mondani a szuverenitás egy részéről, hogy az Európai Unió hatékonyabban tudjon működni – írja az atv.hu.

Néhány napja Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője Fodor Gábor Tusványtól Keletre című írásáról írt kemény bírálatot a Facebookon. Szerinte egykori párttársa írásai „teveszar szárazságúak”, amit írt az érdektelen, Fodor pedig „nem egyszerűen megélhetési liberális, nem, ő egy liberális primadonna”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik