Belföld

Köd és káosz Ferihegyen: Fizet a Wizz Air

wizzair (wizzair, )
wizzair (wizzair, )

A légitársaság megtéríti azoknak az utasoknak a költségét, akik saját zsebből oldották meg a transzfert. Egyúttal elnézést is kérnek.

“A kedvezőtlen időjárási viszonyok (a sűrű köd) miatt szombat éjszaka fennakadások voltak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ezért a Wizz Air néhány járata Budapest helyett Pozsonyban illetve Bécsben szállt le” – közölte a Wizz Air vasárnap.


Forrás: Budapest Airport Facebook oldala

Mint arról korábban beszámoltunk, több száz utas rekedt külföldön, miután összesen tizennégy repülőgép nem tudott leszállni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szombat éjjel és vasárnap hajnalban. Az Index információi szerintnagyjából 700 utas várakozik Bécsben. Olvasójuk korábbi beszámolója szerint szombat éjjel szállították le őket a gépről, és azóta sem történt semmi. A Wizzairnek egyetlen képviselője nincs ott, nem adnak információt, nem tudják, hogy mire és meddig várnak még. Az utasok most azt fontolgatják, összefognak, és együttesen fognak kártérítést követelni – panaszolta levelében.

Nemcsak az utasok, az itthon maradt hozzátartozók sem tudnak sokkal többet. A Budapest Airport hivatalos Facebook oldalán például egyetlen bejegyzés sem szól a köd okozta káoszról. A legutóbbi poszt november 15-i, és egy marrokkói álomutazásról valamint nyereményjátékról szól.

Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója vasárnap reggel adott ki közleményt, melyben elmondta, várhatóan a délelőtt folyamán javul majd a helyzet, és felszáll a köd. Az utasok többségét buszokkal szállítják Budapestre – tette hozzá.

A Wizz Air közleményében ugyancsak ezt írja, valamint, hogy megtérítik azon utasok költségeit, akik igazolják, hogy saját költségükön oldották meg a transzfert. A légitársaság egyúttal elnézést is kér az érintett utasoktól a kedvezőtlen időjárás okozta fennakadás miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik