Belföld

Káosz és köd Ferihegyen: több százan rekedtek külföldön

ferihegy (ferihegy)
ferihegy (ferihegy)

Összesen tizennégy repülőgép nem tudott leszállni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szombat éjjel és vasárnap hajnalban. Több százan rekedtek külföldön.

A flightradar24.com online radarképe szerint a British Airways londoni, a Lufthansa frankfurti, a Wizz Air lárnakai, barcelonai, tel-avivi, nápolyi és valettai járata is Bécsben szállt le, utóbbi hidraulikaproblémát is jelzett. Az Aeroflot moszkvai járata Belgrádban landolt, a Lufthansa Münchenből érkező Airbus A320-asa először Bécsbe kért kitérőt, majd visszatért a bajor városba.

A KLM amszterdami járata megpróbált leszállni, de sikertelen megközelítés után szintén Bécsbe kért kitérőt. A Ryanair londoni és brüsszeli járatai, valamint a Wizz Air római gépe Pozsonyban landolt.


Forrás: Budapest Airport Facebook oldala

Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója közölte, az utasok többségét buszokkal szállítják Budapestre.

Hozzátette, várhatóan a délelőtt folyamán javul majd a helyzet, és felszáll a köd. A repülőtér két futópályája közül az egyiken már 500 méter körüli a látótávolság. A másikon azonban még mindig nagyon sűrű a köd. Szombat késő éjjel a látótávolság 100-175 méter körül volt.

A vasárnap reggel érkező járatok közül – a Budapest Airport járatinformációja szerint – az első már leszállt.

Több százan rekedtek külföldön

Az Index információi szerint nagyjából 700 utas várakozik Bécsben. Olvasójuk beszámolója szerint szombat éjjel szállították le őket a gépről, és azóta sem történt semmi. A Wizzairnek egyetlen képviselője nincs ott, nem adnak információt, nem tudják, hogy mire és meddig várnak még. Az utasok most azt fontolgatják, összefognak, és együttesen fognak kártérítést követelni – panaszolja levelében.

Nemcsak az utasok, az itthon maradt hozzátartozók sem tudnak sokkal többet. A Budapestr Airport hivatalos Facebook oldalán például egyetlen bejegyzés sem szól a köd okozta káoszról. A legutóbbi poszt november 15-i, és egy marrokkói álomutazásról valamint nyereményjátékról szól.

Bőrig ázunk a jövő héten

Vasárnap folytatódik a nyugodt novemberi időjárás. Továbbra is lehetnek szép napos, és tartósan ködös, borús területek. Eső nem lesz. Reggel 0 és 7, délután 5 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet. Kedd délutántól aztán jön az eső, és egész héten erősen felhős, vagy borult lesz az ég.

Részletes időjárás-jelentésünkért ide kattintson!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik