Belföld

Két hét múlva havazhat

Nagy ködre figyelmeztetnek. Szeles, esős idő lesz a héten, az első hóra még várni kell.

Vasárnap napközben elsősorban az Északi-középhegység térségében, valamint keleten, északkeleten süt ki nagyobb eséllyel akár hosszabb időre is a nap, máshol inkább az erősen felhős, helyenként tartósan párás, ködös idő lesz jellemző. Gyenge marad a légmozgás, délutánra többnyire 6 és 12°C közé melegszik a levegő – írja az Időkép.

Ismét támad a köd

Szombatról vasárnapra virradóra is sokfelé volt sűrű köd. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szombat éjjel és vasárnap hajnalban tizennégy repülőgép nem tudott leszállni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb veszélyjelzése szerint vasárnap estétől ismét romlanak a látási viszonyok. Hétfőn a reggeli óráktól ritkulni kezd a köd, a legtöbb helyen meg is szűnik.

(forrás: MTI)

Szeles, esős lesz a jövő hét

Hétfőn még marad a nyugodt, késő őszi idő, de napközben már egyre többfelé megélénkülhet a déli, délkeleti szél. Sok lesz felettünk a felhő, a maximumok 5 és 12°C között várhatóak.

Kedden és szerdán egy mediterrán ciklon hatására szeles, gyakran csapadékos idő köszönthet be. Északon és nyugaton többnyire 10°C alatti, délen, délkeleten még e fölötti maximumokra számíthatunk.

Csütörtökön is marad a csapadékos időjárás, ám az évszakhoz képest enyhe időben lesz részünk: 7 és 12°C közötti csúcshőmérsékletekben bízhatunk. A hétvégén lehűlés körvonalazódik.

Az Időkép hosszútávú előrejelzése leghamarabb november 30-ra jelez hóesést, melyet egy szárazabb, fagyos időszak előz meg. Kattintson ide a részletekért!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik