Belföld

Milliókért kapnak elitképzést a kormánytagok

zeneakadémia (zeneakadémia, )
zeneakadémia (zeneakadémia, )

Száz magyar vezető köztisztviselőt oktatnak Budapesten amerikai vállalatvezetők. A kétnapos fejtágítás nem olcsó, de a magyar állam fizeti.

A kormány továbbképző kurzusra íratta be száz vezető tisztségviselőjét; államtitkárokat, helyettes államtitkárokat és kiemelt minisztériumi tisztségviselőket. Az egyesült államokbeli Singularity University Budapesten tartja első, európai csúcstalálkozóját, és ennek szatellit rendezvénye lesz a magyar “hivatalnok akadémia”, amelyet a különleges képzési módszeréről világszerte ismert intézmény csúcsvezetői tartanak a magyarok kérésére – értesült a Napi.hu.

A fejtágítás helyszíne a Zeneakadémia, a részvételi díj pedig nem olcsó: 600 ezer forint. A programért összesen 150 ezer dollárt, vagyis 33 millió forintot fizet az állam az egyetemnek.

Csepreghy Nándor, a fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár a Napi.hu-nak elárulta: A tréningben elsősorban azok vesznek részt, akik a 2014-20 közötti európa uniós fejlesztéseket készítik elő, s annak megvalósításában is vélhetően szerepet játszhatnak majd.

A kaliforniai Szilícium-völgyben működő Singularity Egyetem tanárai a világ legsikeresebb cégeinek alapítói és vezetői, akik az ottani és kihelyezett tanfolyamokon gyakorlati “útmutatót vagy receptet” adnak a sikerhez.

A budapesti konferencián részt vesz például az egyik egyetemalapító Ray Kurzweil, a Google egyik igazgatója, és előadást tart Salim Ismail, a Yahoo alelnöke is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik