Belföld

Magyar szakértő a Fülöp-szigeteken

Az Ökumenikus Segélyszervezet humanitárius szakembert delegálhat a tájfun utáni helyreállítást irányító helyszíni koordinációs központba.

A világ legnagyobb egyházi hátterű segélyszervezeteket tömörítő szövetsége, a genfi székhelyű ACT ALLIANCE  munkatársai már a helyszínen segítik a túlélőket élelemmel, ivóvízzel, higiénés felszerelésekkel, de ezzel párhuzamosan zajlik a Manilában nyíló nemzetközi koordinációs központ kialakítása is.

Az Ökumenikus Segélyszervezet gyűjti az adományokat

 

a 1353-as adományvonalon és a 11705008-20464565 számlaszámon „Tájfun” megjelöléssel

 

A 13 millió dolláros segélyprogram végrehajtásáért felelő központ első feladata a humanitárius segítségnyújtás struktúrájának kialakítása, a segélyszervezetek munkájának összehangolása lesz.

Árvízi helyreállítás után tájfun

A Dunakanyar árvízben megrongálódott házainak helyreállítását is segítő Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója, Gáncs Kristóf arról tájékoztatott, hogy a nemzetközi szövetség egyetlen magyar tagjaként a szervezet humanitárius szakértőjét, Belényi Dánielt küldik a koordinációs központba, aki már csütörtökön részt vesz a nemzetközi segélyközpont koordinációs ülésén. A szövetség előrejelzése szerint az újjáépítés akár tíz évig is eltarthat. A segélyprogram az első évben 240 ezer ember eredeti életkörülményének helyreállítását tűzi ki célul. Főként azokon a szegény, vagy egyedül maradt embereken akarnak segíteni, akiknek a tájfun teljesen lerombolta az otthonát.

Lehel László elnök-igazgató a magyar Segélyszervezet évtizedes nemzetközi tevékenységének elismeréseként értékelte a felkérést.

Amint arról a Hir24 is beszámolt, továbbra sem találják a tájfunban eltűnt magyar fiatalembert.

Olvasói sztorik