Belföld

Egyik legjobbja nélkül játszik az ETO

Minél több pontot szeretne szerezni a Rába ETO csapata a futsal Európa Kupa jövő heti, lisszaboni csoportküzdelmei során, amelyből az első helyezett jut be a négyes döntőbe.

A magyar bajnok szerdai, győri sajtótájékoztatóján Drucskó Zoltán ügyvezető elnök leszögezte, erős csoportba kerültek, majd hozzátette: a portugál Sporting élvezi a hazai pálya előnyét, az azeri Araz az ETO információja szerint ezekben a napokban is erősíti a játékoskeretét, a holland Eindhoven ellen viszont jó esély van a győzelemre.

A klubvezetés azt várja, hogy ebben a kiírásban minél több pontot gyűjtsön a csapat, amely így a mostani második helyett jövőre esetleg az első kalapba kerülhetne. A selejtezőkörben százszázalékosan teljesített az ETO.

“A tervünk az, hogy a jövőre Győrött elkészülő új, multifunkcionális csarnokban elitkört rendezhessünk – folytatja Drucskó Zoltán. – Akkor szerintem reális esélyünk lenne arra, hogy akár a Final Fourba is bekerüljünk.”

A jövő csütörtöktől vasárnapig tartó tornáról hiányozni fog a spanyol Victor talpcsonttörés miatt. A győri klub szerette volna pótolni őt, de a magyar átigazolási szabályzat ezt nem teszi lehetővé.

“Meggyőződésem, hogy ez hiba a magyar szövetség részéről, ugyanis mi nemcsak az ETO-t, hanem Magyarországot és a magyar labdarúgást is képviseljük a futsal bajnokok között – fogalmazott David Madrid, a Rába ETO spanyol vezetőedzője. – A papírforma alapján a Sporting a favorit, de ennek nincs nagy jelentősége.

Az első meccsünket játsszuk vele, döntő lehet, hogy milyen eredményt érünk el. A csapatunkban a nehézségek ellenére érzek annyi erőt, hogy ha a szerencse mellénk áll, nagy dolgokat is meg tudunk valósítani.”

A futsal Európa Kupa lisszaboni csoportjának programja

november 21., csütörtök:
18:00: Araz Naxcivan (azeri)-Eindhoven (holland)
20:30: Sporting (portugál)-Rába ETO

november 22., péntek:
18:00: Rába ETO-Araz Naxcivan
20:30: Sporting-Eindhoven

november 24., vasárnap
14:30: Eindhoven-Rába ETO
17:00: Araz Naxcivan-Sporting

Ajánlott videó

Olvasói sztorik