Belföld

Beleflexelnek az alkotmányba

rezsicsokkentes(1)(960x640).jpg (rezsicsökkentés)
rezsicsokkentes(1)(960x640).jpg (rezsicsökkentés)

Még az idén kétharmados védelem alá kerül a rezsicsökkentés.

Kétharmados bástya óvja hamarost a közszolgáltatások nonprofittá szelídítését, leánykori nevén a rezsicsökkentést.

Lapunk úgy tudja, Rogán Antal ígéretéhez híven a kormánypárti képviselőcsoport ismét beleflexel az alaptörvény gránitkorpuszába. A ki tudja hányadik szépészeti művelet célja az: immár a rezsicsökkentés is immunis legyen az eztán bármikor hatalomra kerülő nem fideszes kormányok nemzetveszejtő visszarendező hajlamára.

Az idők végezetéig

A nép (választópolgárok) által igen kedvezően fogadott rezsicsökkentés eszköze nem más, mint passzusban kinyilvánítani: hazánkban az idők végezetéig nonprofit minden közszolgáltatás (villany, gáz, szemétszállítás, víz, csatorna).

A frakció javaslata a napokban „benyújtásra kerül”, információnk szerint három verzió landol a kompetensek diófaasztalán. A kormány rögvest mérlegel, majd dönt, s gyakorlatilag biztosra vehető, hogy a t. Ház még idén (utolsó 2013-as ülésnap valószínűleg december tizenhetedikén) rábólint a Jóra, ami januártól hatályossá is válhat.

Fotó: Hír24

A nonprofit az nonprofit, vagyis fillér haszna sincs rajta a vállalkozónak – ezt gondolná az átlagpolgár, de persze nem ilyen egyszerű az ügy. Merthogy: ha egy befektető vásárol Magyarországon, tegyük föl, egy vízműcéget, s esztendő múltán nem „realizál” profitot, az rossz üzlet. Hiszen, ha azt a százegységnyi forrást bankba tette volna, azért kamatot kasszíroz. Értsd: a nonprofit méltányos definíciója ez esetben elvileg úgy szól: „Semmi plusz a befektetés banki kamata.”

Van egy visszautasíthatatlan ajánlatunk

Bár. Ha az a cél, amit miniszterelnökünk egyelőre csak lehetőségként vázolt a rettegő tőkének, miszerint, ha valakinek az új szisztémában nem éri meg nálunk szolgáltatni, annak az állam szívesen tesz ajánlatot (nem, nem olyat), akkor nyilván szó nem lesz kamatról.

Még egy „bár”: a hatalom honi birtokosait a fentiek mellett nyilván befolyásolja, hogy olyas szöveget kéne alkotni, amitől nem kap szívszélhűdést a komplett brüsszeli adminisztráció. Bááár: akár ez is lehet egy járulékos haszon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik