Belföld

Az MSZP Horváth Csaba jelölésével lepte meg szövetségesét

Horváth Csaba (Horváth Csaba)
Horváth Csaba (Horváth Csaba)

Horváth Csabát jelöli az MSZP főpolgármesternek, amellyel némiképp meglepték partnerüket az Együtt-PM-et – írja a Népszabadság.

Az MSZP országos elnöksége hivatalos formában is támogatásáról biztosította Horváth Csaba pályázatát a szocialista párt jövő évi főpolgármester-jelöltjeként. Ez az egyik fontos formális lépcső a hivatalos jelöltség felé vezető úton – írja a Népszabadság, ugyanakkor a lap információja szerint nem egyértelmű, hogy a szocialistákkal szövetséges Együtt-PM automatikusan felsorakozik-e majd az MSZP-s politikus mögé.

Őket ugyanis némiképp meglepte, mert szerintük ezzel a szocialisták azt üzenik, hogy egy későbbi jelöltet – legyen az akár a szövetségesüké – nem támogatnak.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke a lapnak úgy nyilatkozott, hogy nem gondolkodnak más jelöltben, csak Horváth Csabában, aki a fővárosi ambíciói miatt nem szerepel a párt országos listáján.

Az MSZP budapesti küldöttértekezlete a főpolgármester-jelöltről hivatalosan december elején dönt – írja a Népszabadság szerdai számában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik