Belföld

“Förtelmes ez a mentalitás” – Gyurcsány a nőverőről és Orbánról

gyurcsany-ferenc(960x640)(2).jpg (gyurcsány ferenc, )
gyurcsany-ferenc(960x640)(2).jpg (gyurcsány ferenc, )

A DK elnöke szerint a kormányfő is igent mondott Kövér házelnök javaslatára, hogy 130 ezer forinttal csökkenjen Vadai Ágnes és Szűcs Erika tiszteletdíja.

“Orbán tegnap megszavazta Vadai Ágiék pénzbüntetését, amit azért rótt ki a parlament, mert a DK-s lányok tiltakoztak az asszonyverő Balogh képviselősége ellen. Förtelmes ez a mentalitás. És még csak nem is szégyellik magukat…” – írta Facebook-oldalán a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke.

Kövér László házelnök a büntetést azzal indokolta, hogy a plenáris ülésen tanúsított magatartás súlyosan sértette az Országgyűlés rendjét. A DK több női politikusa a nőkkel szembeni erőszak ellen tiltakozott. Szemük környékén monoklihoz hasonló szemfestéssel jelentek meg és a páholyban egy-egy lapot tartottak fel “Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?” felirattal. Vadai Ágnes nem sokkal később tudatta: az ellen tiltakoztak, hogy “az asszonyverő Balogh József még mindig képviselő és polgármester lehet”.

A független képviselő hétfőn azt mondta, aki megszavazza a rájuk kiszabott büntetést, azt üzeni, hogy a magyar parlamentet nem sérti “egy nőverő jelenléte”, és burkoltan támogatja is ezt. Kövér László határozati javaslata tükrözi a házelnök értékrendjét – tette hozzá. Vadai Ágnes szerint a parlamentben az “első zsidózásért 50 ezer forint jár, a második zsidózásért 70 ezer forint jár”, addig egy “nőverő” elleni demonstrációért 130 ezer forint büntetést adnak.

A DK szerint viszont nem ülhet a parlamentben egy olyan ember, aki gyáva módon bántalmazza az élettársát, majd ezt egy állatra fogja – jelentette ki a volt fideszes, a jelenleg független Balogh Józsefre utalva. A Demokratikus Koalíció addig akarja folytatni a nyomásgyakorlást, amíg Balogh József nem távozik a közéletből.

A hétfői szavazáson a tiszteletdíj-csökkentést a Fidesz-KDNP politikusai mellett három független, köztük Balogh József is megszavazta. Az MSZP és az LMP képviselői nemmel szavaztak, míg a jobbikosok – a közülük egyedüliként igennel voksoló Kepli Lajos kivételével – nem vettek részt a szavazásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik