Belföld

A komondoros Balogh még gondot okozhat a Fidesznek

balogh(1)(1)(960x640).jpg (balogh)
balogh(1)(1)(960x640).jpg (balogh)

Ha az asszonyveréssel vádolt Balogh József függetlenként indulna a képviselői választáson, azzal vélhetően a jobboldal esélyeit rontaná, de a hatalomnak azért vannak eszközei, hogy megszorongassák őt – írja a Népszabadság.

Ha Balogh József újra elindulna a választáson, amit ügyvédje tudomása szerint még nem döntött el, akkor a jobboldali szavazatok háromfelé oszlanának: közte, a Jobbik, továbbá a Fidesz hivatalos jelöltje között, ami növelné a baloldali közös jelölt, Király József Bács-Kiskun megyei MSZP-elnök esélyei – derül ki a Népszabadság cikkéből.

Balogh József korábban azt közölte, hogy a felszólítások ellenére nem távozik a közéletből. Nem mond le sem országgyűlési képviselői, sem fülöpházi polgármesteri tisztségéről. Ügyvédje szerint egyik helyen sem az őt megválasztók követelik ezt. Közjogi lehetőség nincs arra, hogy eltávolítsák őt a közéletből. Dr. Sándor László szerint a képviselő okkal bízhat abban, hogy a sajtókampány előbb-utóbb kifullad.

Korábban a Hír24 riporterei is jártak Fülöpházán

Az már a frakcióból való kilépésekor eldőlt, hogy a 2014-es parlamenti választáson nem őt indítják képviselőjelöltnek a Kecskemét egyik városrészével megnövelt felső-kiskunsági körzetben, ahol az egykori kisgazda Balogh az utóbbi választásokon mindig simán hozta a körzetét. Mind a mai napig nem nevezték azonban meg a Fidesz képviselőjelöltjét ebben a körzetben.

Balogh ügyvédje szerint a Fideszből kizárt politikusnak van esélye indulni a választáson, ugyanis büntetlen előélete, beismerő vallomása, a sértett megbocsátó magatartása miatt minimális az esély, hogy végrehajtható szabadságvesztésre ítélik, anélkül pedig nem fogják eltiltani a közélettől.

A Népszabadság információi szerint a hatalomnak azért még vannak erőteljesebb eszközei is, hogy Baloghot megszorítsák. Állítólag nem működik a tésztaüzem, amit pályázaton nyert, sem a gyümölcslé-készítő gép, a pályázaton nyert gépkocsikat pedig Balogh családtagjai használják.

A héten kiderült, hogy hiába hozta nyilvánosságra az ügyészség Balogh József vallomását, amely szerint a korlátba verte felesége fejét, a kizárt fideszes képviselő ragaszkodik ahhoz a verzióhoz, amely Terikével együtt a vak komondoron estek keresztül. A kutya egyébként azóta már elpusztult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik