Belföld

16 millióból csinálhatnak programokat a civilek

A vásárhelyi Szabadság tér és környékének lakói juthatnak közelebb a város vérkeringéséhez azokkal a pályázatokkal, melyekre március végéig lehet pályázni.

Az infrastrukturális beruházások mellett úgynevezett “szoft” elemek is megvalósulhatnak a Szent István Városrehabilitációs programban, mondta el csütörtökön Kéri Enikő projektmenedzser. A pályázatok már elérhetőek, sőt hat civil szervezet már nyert is.

A megvalósított programok a leszakadt városrész lakóinak szocializálódását, kikapcsolódását szolgálják, így például a HFC bemutató edzésekre, és sportprogramokra, a Szent István alapítvány elsősorban szabadidős és kulturális programokra nyert 3-3 milliót, de a Tiszta Szívvel is nyert 570 ezret, ebből tekinthetik meg a hétvégén Bagi Iván és Nacsa Olivér humorestjét.

A rendelkezésre álló 30 milliós összegre bármely civil szervezet pályázhat, akinek programötlete van. Eddig a hat pályázó 14 millióból valósította meg eseményeit, 100 százalékos támogatással. 2014 március végéig 16 millió forintra, szervezetenként 3 millióra pályázhatnak. A programokat 2014 szeptember végéig kell megvalósítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik