Belföld

Sajátjukat lopják a felújított lakásból az ott lakók?

1 milliárdból újul meg Hódmezővásárhelyen a Szabadság tér, ám az egyik önkormányzati lakásból már el is tűnt egy konvektor.

A Vásárhely24 elsőként számolt be arról, hogy néhány dolog, például a közműszolgáltatók lassú ügyintézése és szabályrendszere igencsak lelassítja a Szent István Városrehabilitációs programot. Most egy újabb eset borzolja a kedélyeket. Az egyik felújított önkormányzati lakásból eltűnt egy újonnan felszerelt gázkonvektor, melynek értéke 80 ezer forint.

Feljelentés, kizárás

Göbl Vilmos sajtóreferens elmondta, feljelentést tesznek, hogy kiderüljön, a bérlőnek lehetett-e bármi köze ehhez. Ha ez bebizonyosodik, a város az érintettekkel a bérleti szerződést azonnal felmondja, és a következő öt évben kizárja őket a szociális bérlakások pályázati rendszeréből.

A sajtóreferens azt is kiemelte, az ilyen esetek nemcsak az önkormányzatnak okoznak jelentős kárt, de a lakóközösség is megszenvedi, hiszen emiatt az adott lakótömb felújítása, fűtéskorszerűsítése tovább késlekedik. Ebben az esetben új konvektort kell beszerelni, azt engedélyeztetni, szolgáltatóval egyeztetni.

A város hozzátesz

A Szent István Városrehabilitációs Program célja, hogy javítson az ott élő családok helyzetén. A Szabadság tér korszerűsítésére több, mint 1 milliárd forintot fordítanak. A projektben érintett, vegyes tulajdonú, társasházak a – külső hőszigeteléssel, nyílászáró cserével, illetve ereszcsatorna és villámhárító cserével járó – korszerűsítés teljes költségeinek 5 százalékát biztosítják önerőként, míg az Európai Unió 70 százalékot, Hódmezővásárhely Önkormányzata 25 százalékot fedez, de a város további 125 millió forintot biztosít az összes szükséges eszköz cseréjére és a villamoshálózat korszerűsítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik