Belföld

Íme a legbizarrabb trafikrablós videók!

Szinte heti rendszerességgel kifosztanak egy dohányboltot az országban.

A Győr24 által megkérdezett kriminológus szerint az csábítja a fosztogatókat, hogy garantált, nagy címletű készpénzhet jutnak a trafikok kirablásával, valamint az üzlethelységekben nincsenek polcok és egyéb bútorok, melyek akadályoznák a biztos menekülést a helyszínről. Vannak akiket maga a cigaretta csábít, ők általában zárás után vagy az éjszakai órákban térnek be a boltba. Ám láthatunk példát a videókon arra is, hogy egy karton cigit is képesek ellopni.

Nem mindenki fáradozik arca eltakarásával

Nagy Eszter, kriminálpszichológus szerint az elkövetőket az is csábítja, hogy a boltok ablakai el vannak sötétítve, így még napközben is rizikómentes elkövetni a bűncselekményt, hiszen az utcáról nem látják, mi történik a helységben.

Külön kategóriát képeznek azok a rablók, akik végső elkeseredésükben, pénzhiány miatt követik el a bűncselekményt. Ők rendszerint nem jutnak messzire, könnyen felderíti őket a hatóság, sőt volt rá példa, hogy a boltos határozottsága miatt fulladt kudarcba az akció, így üres kézzel távoztak.

Ittasan, üveggel a kezében követelőzött

Nemrég Győrben volt hasonló sziutációra példa, meglepő módon napközben, egy forgalmas helyen próbálkozott a középkorú hölgy, méghozzá ittas állapotban. A vidéki buszpályaudvar egyik trafikjába tértbe, s üveggel a kezében fenyegetőzött. A trafikos személyében azonban emberére akadt: a kiszolgáló hölgy nem engedett a követelésnek, dulakodni kezdtek, amire a járókelők is felfigyeltek, így feltartóztatták a hölgyet, míg a rendőrök a helyszínre értek.

Négykézláb mászott be a boltba

Néha egészen megdöbbentő felvételeket közölt a rendőrség a trafikrablásokról. Augusztusban például egy már szinte mulatságot jelenetet rögzített a biztonsági kamera egy budapesti dohányboltban: a betörő macsakó módjára, négykézláb kúszott a padlón, remélve, hogy így nem veszi észre a kamera, a bizar jellenetet azonban videóra vette a berendezés a rendőrség és az internetes közösség legnagyobb örömére. Íme:

Vannak akik arra sem veszik a fáradtságot, hogy harisnyát húzzanak a fejükre, ahogy azt egy rendes rablóhoz illik. Kiskunfélegyházán készült az alábbi felvétel, amint két férfi besétál az üzletbe, vásárol, majd az egyik nemes egyszerűséggel besétál a pult mögé, hogy lefogja a trafikos hölgyet, a másik pedig kipakolja a pénztárgépet:

Szombathelyen a banditák láthatóan tudták mit és hol keressenek, a pult mögötti fiókot nagyjából egy perc alatt kiürítették.

Egy nagyszombati dohánybolt kamerája az alábbi jelenetet rögzítette: az elköveti téblábol egy darabig az őrizetlenül hagyott pultnák, majd benyúl mögé és egy karton cigivel jó nagy kupit csinál, vajon a földre hulló termékek mekkora zajt csaptak? Megérte?

Kutyával a trafikrablók ellen

Nemrég egy olyan esetről is beszámoltunk, hogy a dohányboltba betévedő fosztogatót egy a trafikos kutyája ijesztette el. Elgondolkodtató: talán a nemzeti dohánybolthoz egy nemzeti kutyás őrséget sem lenne ostobaság felállítani. Az eb láttán a tolvajnak egyébként rögtön inába szállt a bátosága. Erről szóló cikkünket itt találja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik