Belföld

Sok esőre, viharos szélre figyelmeztet az OMSZ

eső (eső)
eső (eső)

Zala-Nógrád megye vonalában hullhat jelentős mennyiségű csapadék. Sárga figyelmeztetést adtak ki éjfélig.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés délelőtt a Tiszántúlon lehet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) holnlapján. Eleinte a Dunántúlon és az Északi-középhegységben, majd az Alföldön is sokfelé várható eső, zápor, a délkeleti tájakon egy-egy zivatar is kialakulhat. Többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. A Dunántúlon az északnyugati, keleten a délnyugati szél lesz időnként erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén 9 és 15 fok között várható, de a Tiszántúlon még 20 fok közelében valószínű. Késő estére általában 5, 13 fok közé hűl a levegő.

Kedden napközben Zala-Nógrád megye vonalában jelentősebb mennyiségű csapadék hullhat. A napi csapadékösszeg kiemelten az említett területeken a 15-20 millimétert is elérheti. Nagyobb valószínűséggel a délkeleti országrészben a délutáni órákban zivatarok is kialakulhatnak, intenzív csapadék és viharos szél (60-75 kilométer per óra, de kis valószínűséggel egy-egy helyen 75-90 kilométer per óra) kíséretében. Az OMSZ az említett területeken több megyére, elsőfokú, sárga figyelmeztetést adott ki éjfélig.

Szerdán délelőtt változóan felhős időre számíthatunk, majd az ország északi felén erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé várható eső, zápor, miközben délen továbbra is több-kevesebb napsütés ígérkezik, és ott csak néhol lehet kisebb csapadék. A délnyugati, nyugati szél északkeleten, északon megerősödik. Éjszaka 3, 9, a nappal 10, 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön északon, északkeleten kora délutánig még lehetnek erősen felhős területek, másutt a ködfoltok feloszlása után már délelőtt is többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Északkeleten, északon eleinte néhol zápor előfordulhat. A délnyugati, nyugati szél többfelé élénk, északkeleten helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 19 fok között alakul.

Pénteken változóan felhős, helyenként tartósan ködös idő várható. Legfeljebb szitálás alakulhat ki néhol. Napközben helyenként megélénkül a délnyugati szél. Éjjel 4, 10 fok között, a nappal általában 13, 18 fok között, a tartósabban ködös tájakon 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton nagyobb részt erősen felhős idő várható, de naposabb területek is lesznek. Helyenként tartósan megmarad a köd. Néhol szitálás, kisebb eső előfordulhat. Mérsékelt marad a délnyugati, déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 11 fok között, a nappali hőmérséklet 12, 17 fok között, a tartósan ködös tájakon 10 fok körül alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik