Belföld

Támad az ősz: viharos szél várható vasárnap

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország egész területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Három északkeleti megyében a tartós, sűrű köd nehezítheti majd a közlekedést. Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében a látótávolság csak pár száz méter lehet, és csak lassan oszlik majd fel a köd.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében azt írta: vasárnapra virradó éjszaka főként északon, északkeleten képződhet ismét sűrű köd, de délelőtt már javulnak a látási viszonyok.

Vasárnap délelőtt, délben a Kisalföld és az Alpokalja területén a megerősödő délnyugati szelet már 60 kilométer/óra feletti, viharos lökések kísérhetik.

A hét utolsó délutánján viharos széllel, átmenetileg intenzív csapadékkal északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, amely estére, késő estére vonul át az országon. Az északnyugatira forduló szelet kísérő legerősebb lökések várhatóan több helyen is elérik a 65, akár a 80 kilométer/órás erősséget is. Főképpen a Dunántúlon a front mentén helyenként zivatar is valószínű – tették hozzá a szakemberek.

Az előrejelzés szerint főként a nap második felétől délnyugat, nyugat felől egyre többfelé ered el az eső, helyenként zivatarok is kialakulnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 14 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 23 fok között, az Északi-középhegység térségében 15 fok körül várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik