Belföld

Meztelen férfi tiltakozik a Deák térnél

Kishantos megmentéséért tiltakozik egy meztelen férfi táblával a Deák térnél.

A férfi a a Bajcsy és az Andrássy út kereszteződésénél áll egy tábláva a kezében, melyre ezt írta: Kishantost csak a testemen át – írja a 444.hu. A lap képet is közölt a demonstrálóról.

A hivatalos nevén Kishantosi Vidékfejlesztési Központ nevű vállalkozás 1992 óta az államtól bérelt 453 hektáron (ez nagyjából ezer futballpálya mérete) gazdálkodik műtrágya és vegyszerek nélkül. A tulajdonosok ökológiai mintagazdaságot építettek, külföldi pénzt szereztek hozzá, népfőiskolát alapítottak és üzemeltetnek, fiatalokat küldenek dániai ösztöndíjra.

A Nemzeti Földalap (NFA) tavaly ősszel pályázatot írt ki a 453 hektárra. A területet tíz egységre bontották, így a kishantosiaknak tíz pályázatot kellett benyújtaniuk ahhoz, hogy megtarthassák az általuk használt birtokot. Nagy meglepetésre az összes parcellát elbukták, vagyis föld nélkül maradtak. A tíz táblát nem mellesleg tíz különböző pályázó nyerte el, egyikük a helyi Mezőfalva polgármestere.

“Save Kishantos!”

Nemcsak magányos meztelen férfiak tiltakoznak a biogazdaság feldarabolásáért, a Greenpeace is elhelyezett nemrég egy Save Kishantos feliratú táblát egy búzamezőn mintegy 500 méter hosszúságban és 150 méter szélességben. A szervezet azt is kilátásba helyezte, hogy a döntés ellenére bevetik október 17-én a földeket, ez ugyanis feltétele a hivatalos bio-minősítés megmaradásának.

A lemeztelenített tiltakozás évadja

Nemrég a kaposvári diákok tüntettek meztelenül a rektor értelmetlen ruhaviselési rendelkezései miatt. Divat lesz a meztelen tiltakozás?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik