Belföld

Gyurcsány tudja, de nem mondja

Gyurcsány Ferenc (Gyurcsány Ferenc)
Gyurcsány Ferenc (Gyurcsány Ferenc)

A Demokratikus Koalíció elnöke megtalálta Orbán Viktor ideális kihívóját.

Önnek lenne jelöltje?

Az Inforádiónak adott interjúban az exkormányfő nevet nem mondott, csak annyit árult el, hogy az illető, ha pártja mellett az MSZP és az Együtt-PM szövetség is felkéri, elvállalná a közös miniszterelnök-jelöltséget. Gyurcsány ugyanakkor hajlandó Mesterházy vagy Bajnai mögé is beállni, ha valamelyik visszalép a másik javára.

A kérdésre, hogy meddig tartható az, hogy az MSZP és az Együtt-PM nem állapodik meg közös jelöltben, hanem a listás szavazatok alapján döntenek, a Demokratikus Koalíció elnöke azt válaszolta, hogy akár a választások utáni pillanatig, de pártja minimálprogramja, hogy legalább az egyéni választókerületekben állapodjanak meg az utolsó pillanatban.

Gyurcsány szerint ez meg fog történni. Ha nem, akkor az őrült felelőtlenség lenne azok részéről, akik ebbe nem mennek bele – tette hozzá. A volt kormányfő továbbra is biztos abban, hogy pártját az MSZP és a Bajnai-szövetség beveszi a választások előtt az együttműködésbe, és a baloldal az egyéni választókerületekben közös jelölteket állít majd.

Az interjúban hiába barkochbázott a műsorvezető Gyurcsány Ferenccel, a DK-elnöke csak annyit árult el az általa favorizált kormányfőjelöltről, hogy sem hozzá, sem pártjához nem kötődik, kollégája sem volt, az illető nem volt ott október 23-án a színpadon. Gyurcsány nem állapodott meg vele, csak puhatolózott, de biztosra veszi, hogy igent mondana a felkérésre, ha erre hárman (Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány) kérnék.

Közben ugyanakkor a legfrissebb Heti Válasz már arról ír, hogy a Demokratikus Koalíció további erősödése esetén az MSZP és az Együtt–PM-szövetség mégis közös listával és miniszterelnök-jelölttel indul a választáson. A hetilap szerint az egység demonstrálásától azt remélik a felek, hogy a tábort nem lehet tovább szalámizni.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik