Belföld

Búcsú a napsütéstől: jön a zimankó

felhő (felhő)
felhő (felhő)

A héten több helyen erősen felhős lesz az ég az országban. Csak a déli tájakon számíthatnak kellemesebb időjárásra.

Szerdán északnyugaton és északkeleten alakulhat ki kisebb csapadék, a felhőzet is csökken valamelyest, de még mindig lesznek erősen felhős tájak. Délen, délkeleten lesz több napsütés, többfelé  pedig erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban 9-13 Celsius fok, napközben délen-délkeleten 17-22 fok, másutt 13-17 fok várható.

Csütörtökön már mindenhol több napsütésre számíthatunk, csapadéktól sehol sem kell tartanunk. A légmozgás is mérséklődik, viszont pár fokkal hűvösebb lesz, 13-18 Celsius közötti értékeket mérhetünk délután.

Pénteken északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, estére várhatóan az ország túlnyomó részén beborul az ég, ám csapadék még nem várható. Hajnalban 3 és 10 fok, napközben 13-18 fok közötti alakul a hőmérséklet. Hajnalban köd és pára képződhet.

Szombaton sok lesz felettünk a felhő, helyenként feltámadhat a déli-délnyugati szél. Vasárnaptól várhatóan változékonyabbra fordul időjárásunk, a hét utolsó napján már többfelé számíthatunk esőre, záporokra is – írja az Időkép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik