Belföld

Már gyermekeiket is bevetik a politikusok

Közeleg a 2014-es választás, a kampány egyik fontos helyszíne lehet majd a közösségi média és a bulvársajtó. Itt azonban csak úgy lehet sikereket elérni, ha a politikus megmutatja a magánéletét is.

Orbán Viktor kormányfő indította el a lavinát azzal, hogy Ráhel lányának esküvőjén minden fontosabb pillanatot megörökített egy fotós, majd pedig a miniszterelnöki Facebook-oldalon is közzétették a képeket.

Az MSZP elnöke, Mesterházy Attila is többször beengedte már a kamerákat az otthonába, legutóbb például megtudhattuk, hogy ő nyírja kisfiának, Attilának a haját. De a családi szüretről is beszámolt már a bulvármédia – áll a Bors gyűjtésében.

Az Együtt-PM társelnöke, Bajnai Gordon is megmutatta már gyermekeit a Facebookon, ahogy arról a Hír24 is beszámolt. Az első nyilvános családi fotón a volt miniszterelnök a négy és fél éves Ágnest kézen fogja, a kétéves Miklóst pedig a nyakába ülteti, így sétálnak egy Tokaj környéki parkban.

Fotó: Facebook

Gyurcsány Ferenc a készülő szakácskönyve egyik alkalmával főzött együtt a gyerekekkel, de láthattuk őt már a Pa-dö-dővel is és Vágó Istvánnal is a konyhában.

Fotó: Facebook

Meglepő módon a Jobbik elnöke, Vona Gábor is beállt a sorba, olyan szempontból, hogy már neki is van közös képe gyermekével, de már osztott meg macskás fotót is a Facebook-oldalán!

A kezdők szerencséjével érzett rá a dolog ízére, a Jobbik elnöke az egyetlen, aki tett már közzé magáról olyan képet, ahol macska is van, meg gyerek is.

Fotó: Facebook

A legutóbbi parlamenti ülésnap alkalmával, az iskolai őszi szünet apropóján a Lehet Más a Politika (LMP) nyitott átmeneti napközit az Országházban, a frakció politikusainak és munkatársainak nyolc gyerekét gyűjtötték össze a frakcióvezető, Schiffer András irodájába, hogy ott egy fizetett animátor és egy önkéntes bébiszitter vigyázzon a kicsikre – számolt be az esetről az atv.hu.

Harrach Péterről, a KDNP frakcióvezetőjéről biztosan kevesen mondanák meg első ránézésre, hogy egyáltalán használja a Facebookot, azt meg végképp nem, hogy neki is van olyan képe, ahol gyerekekkel szerepel egy képen. Pedig van, nem is egy. Kalauzolt már gyerekcsoportot is a Parlamentben, ahol a kicsik szájtátva ülték körül, úgy hallgatták Harrachot, de egy ifjú családtaggal is fotóztatta már magát az Ipoly partján.

Fotó: Facebook

Olvasói sztorik