Belföld

Kukába a régi holmikkal

Lomtalanítási hét lesz hétfőtől Hódmezővásárhelyen.

A hosszú hétvégén érdemes lesz összeszedni a pincében, padláson összegyűlt kacatokat. A november 4-ével kezdő héten ugyanis lomtalanítás lesz Hódmezővásárhelyen és környékén.

Nem mindent

Az önkormányzat és a köztisztasági vállalat idén is felhívta a figyelmet arra, hogy a lomokat csak a házak elől, a hulladékgyűjtők mellől szállítják el, illetve a lomtalanítás idején sem viszik el a trágyát, a földet, az építési törmeléket, a szénát és a szalmát, a gumiabroncsokat, az akkumulátorokat, illetve semmilyen mérgező, tűz- és robbanásveszélyes anyagot, a szelektíven gyűjthető hulladékot, továbbá az állati tetemeket, valamint semmi olyat ami a begyűjtést végző személyek testi épségét veszélyeztetheti.

Csak a megadott időben

A magas házas övezetben a hét első ürítési napján, Kútvölgyön, Erzsébeten, Szikáncson, Barattyoson, Batidán, Öreg- és Újkishomokon pedig a szokásos szemétszállítási napokon viszik el a kukákhoz kirakott holmikat.

A városvezetés arra kéri a lakosságot, hogy a város tisztasága érdekében csak a megadott, vagy az azt megelőző napon tegyék utcára a szemetüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik