Belföld

Megtalálták a Balatonban eltűnt szörfös deszkáját

Szerda óta keresnek egy szörföst, aki eltűnt a Balatonban, a szörfdeszkáját pénteken találták meg a tó északi partján, Alsóörs közelében. A férfi után tovább folyik a kutatás.

Lapinformációk szerint az eltűnt férfi tapasztalt úszó és deszkás, szerdán kora délután Zamárdiból indult szörfözni, majd eltűnt. A vízi rendészet pénteken is hajókkal pásztázta a Balatont. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) két mentőhajóval kutatta a tavat, civil partnereik bevonásával motoros siklóernyőről is folyt a keresés, a magasból elsősorban a nádasokat vizsgálták át.

Közben a Blikknek nyilatkozott a férfi felesége is, aki megerősítette, hogy párja tapasztalt szörfös és jól ismeri a Balatont. Ráadásul egyáltalán nem veszélyes, hanem szörfözéshez ideális időben tűnt el. A nő úgy gondolja, hogy férje valahogy kijutott a partra, de nem tud életjelet adni magáról.

A VMSZ kéri a horgászokat és a vitorlázókat, ha bármit látnak a vízen, ami összefüggésbe hozható a szörfös eltűnésével, jelezzék a vízi rendészet vagy vízi mentők ügyeletén – tájékoztatta Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Ajánlott videó