Belföld

Elutasították Papcsák feljelentését

Papcsak-Ferenc(2)(960x640)(5).jpg (Papcsák Ferenc)
Papcsak-Ferenc(2)(960x640)(5).jpg (Papcsák Ferenc)

A zuglói városvezető egykori alpolgármesterét perelte volna vesztegetés feljelentésének elmulasztása miatt.

Mint ismert, szeptember 24-én egy, az internetre felkerült felvétel szerint, Ferdinandy István, a kerület fideszes alpolgármestere beszélget egy építési vállalkozóval, hogy utóbbi százmilliós kenőpénzeket fizetett. A vállalkozó beszámol arról, hogy 20 százalékot kellett letennie az üzletért, “hordani kellett” a pénzt, amely végül 100 milliós összeggé dagadt – írja a HVG.hu.

Hiányzik a bűncselekmény gyanúja, ezért a Budapesti Nyomozó Ügyészség október 14-én elutasította Papcsák Ferenc feljelentését – tudta meg a lap. A polgármester azért fordult az ügyészséghez, mert szerinte amikor Ferdinandy István alpolgármester egy vállalkozóval beszélgetve vesztegetés gyanújáról értesült, nem fordult a hatóságokhoz.

Papcsák másik feljelentésével kapcsolatban a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina azt a tájékoztatást adta a hvg.hu-nak, hogy az ismeretlen tettes ellen rágalmazás és más bűncselekmények gyanúja miatt indult büntetőeljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Osztálya viszi, s az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik