Belföld

A Fideszt segítené a DK-s bekiabálás?

mesterházy attila (mesterházy attila)
mesterházy attila (mesterházy attila)

Miután a DK-szimpatizánsok bekiabálása miatt Mesterházy Attila nagyjából fél percig nem tudta elkezdeni ünnepi beszédét, több MSZP-s és Együtt-es politikus nemtetszésének adott hangot a Facebookon is.

Az MSZP elnökének beszéde előtt a DK-sok „Összefogás! Összefogás!” bekiabálással nehezítették meg Mesterházy dolgát. Gyurcsány Ferenc már előtte közös listát és közös miniszterelnök-jelöltet sürgetett, ezzel is felrúgva az ellenzék előzetes megállapodását. Hiába állítja azt Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségi tagja, hogy spontán jött a skandálás, többen szervezett akciót sejtenek a háttérben.

„Nem egymást fogjuk fikázni”

Juhász Péter, az Együtt társelnöke azt írta a Facebookon, hogy volt olyan előzetes megállapodás a felszólalók között, miszerint „nem egymást fogják fikázni a pártok, nem a megállapodásokat minősítik”. A tömegben álló ismerősei mégis azt állították Juhásznak, hogy szerintük a tegnapi bekiabálás szervezett akciónak tűnt.

Bejegyzése végén még hozzátette, hogy egy „DK-s politikus fejtette ki nekem és másoknak egy beszélgetésben, hogy nem szándékoznak februárig semmiképpen megállapodni, mert előbb növelni akarják a népszerűségüket. Amikor utaltam rá, hogy elszólta magát (mert azt hittem), jelezte, hogy direkt mondta.”

Gyurcsány: Sajnálom

A Gyurcsány Ferenc is a legnagyobb közösségi oldalon üzent Mesterházy Attilának. Mint írja, sajnálja, ami az MSZP elnökével történt tegnap, nehéz és méltatlan helyzetbe került felszólalása előtt, de nem gondolja, hogy vádaskodni kellene és ellenséget keresni ott, ahol nincs is.

„Megnyugtathatlak, hogy eszünk ágában sem volt, ezért nem is szerveztünk semmilyen demonstrációt ellened. A kórus nem Neked szólt, hanem a helyzetnek” – írja a korábbi miniszterelnök. Gyurcsány arra is felhívja Mesterházy figyelmét, hogy ha egy kicsit böngészne a Facebookon, akkor rájönne, hogy kik kezdték a skandálást. Szerinte Rózsa Mihály, a Liberálisok elnökségi tagja és Zoltai Andrea, a Tolerancia csoport vezetője kezdték az egészet.

A két legnagyobb kártevő

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja sem maradt csendben az incidens után, igaz, ő sokkal rövidebben és tömörebben fejtette ki véleményét. Facebook-oldalán azt írja, hogy „Eddig mérlegeltem. Most már látom, hogy döntetlen. Orbán és Gyurcsány a nemzet két legnagyobb kártevője.”

Ezzel a bejegyzésével Szanyi egy igazi kommentháborút indított el az ellenzéki szimpatizánsok között, és az ilyen szóváltások alkalmával mindig előkerül az őszödi beszéd is. Egy kommentelő azt találta mondani: „Az öszödi beszédet sokan megértették, de úgy tűnik, az MSZP még mindig nem…”, erre Szanyi csak annyit válaszolt, hogy „az őszödi beszéd egy rakás neoliberális szar volt”.

„A mandátumtolvajok a DK-ban ülnek”

Török Zsolt, az MSZP szóvivője szerint úgy nem lehet, ha „egyesek úgy akarnak összefogni, hogy akinek a szekerére akarnak felülni azt leordítják…” „Háááát! Jó taktika? Úgy akarnak összefogni, hogy közben bele fojtják (sic!) a szót a másikba?” – tette hozzá. Török szerint Gyurcsányéknak ezzel csak annyit sikerült elérniük, hogy ellentétet szítottak az ellenzék között, ami a Fideszt segíti.

„Ennyit sikerült elérnie megint: háború, megosztottság és a Fidesz segítése. Ez Gyurcsány sikere. Miatta vitatkoztok, miatta szidjátok egymást. Ez a Gyurcsány érdeme” – írja.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik