Belföld

A Fidesz feljelenti a HVG.hu-t

baja (baja)
baja (baja)

Amit az állítólagos bajai választási csalásról szóló videót bemutatva és kommentálva a HVG.hu írt, az a „rágalmazás iskolapéldája” – fogalmazott Gulyás Gergely.

A Fidesz országgyűlési képviselője azt mondta: bizonyítékhamisítás történt, aminek a büntetőjogi megfelelője a hamis vád. E bűntett gyanúja miatt jelenleg csak az alapeljárást folytató Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságnak van joga feljelentést tenni – tette hozzá.

A videót – amelyről a rendőrség hétfőn tudatta, hogy megrendezett felvételről van szó – bemutató és kommentáló hvg.hu-nak is vállalnia kell a felelősséget, mert amit a hírportál írt, “az a rágalmazás iskolapéldája”, ezért feljelentést tesznek – tette hozzá. A tájékoztatón részt vevő Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke úgy fogalmazott, az MSZP-ről lehullott a lepel, a szocialista párt nyakig benne van a hamisvideó-ügyben.

A videót először a HVG.hu mutatta be. „Súlyos szakmai hibát követtünk el, amikor olyan címet és leadet írtunk a videót bemutató anyaghoz, amit önmagában a felvétel nem támaszt alá” – nyilatkozta Gavra Gábor, a lap főszerkesztője a 444.hu-nak. Itt a bizonyíték a csalásra: pénzért és tűzifáért szavaztak Baján”, ez volt a cím, a cikk bevezetőjében pedig többek között azt állították, „egyértelmű bizonyíték került elő arról, hogy szavazatvásárlás történt a bajai időközi választáson”.

A Blikk szerint a felvételt az MSZP rendelte meg. A Hír TV megtalálta a videó készítőjét, aki azonban csak pénzért lett volna hajlandó részleteket elárulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik