Belföld

Bajai szavazatvásárlás: pénzért árulná a titkot

A HírTV megtalálta azt a férfit, aki egy felvétel szerint 200 ezer forintot ígért bajai romáknak azért, hogy a Fidesz jelöltjére szavazzanak a múlt vasárnapi időközi választáson.

Az mno.hu tudósítása szerint G. Róbert csak pénzért – legkevesebb háromszázezer forintért – lett volna hajlandó elárulni, hogy valójában hogyan készült a felvétel.

A pénteken nyilvánosságra került videón még Józsinak szólított G. Róbert azt nem tagadta, hogy az ő házában készült a felvétel, de azt nem hajlandó elárulni, hogy milyen körülmények között. Azt állítja, ő nem vette észre, hogy valaki felvette a beszélgetést – írták. Nem adott választ arra sem, hogy előre megrendezett volt-e a felvett jelenet.

Annyit mondott még: „Majd aki a jobb ajánlatot teszi, én az őszintét mondom, nem kertelek ezzel kapcsolatban. Mert hogyha így meg leszek ráncigatva, minden nap a híradóba vagyok, hát akkor legyen értelme is”.

A feltételezett bajai választási csalásról a hvg.hu tette közzé egy felvételt. Ezen többek közt 200 ezer forintot ad át három férfinak egy közvetítő, ami állítólag a korábbi választás után elmaradt juttatás. Amennyiben a felvétel hiteles, nyilvánvaló a csalás. De hiteles-e a jelenet, vagy megrendezett? A Hír24 Kovács Gábor operatőrt kérdezte még pénteken.

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik