Belföld

Útépítési dömping Dunakeszin

Térkövezés, kerékpárút-, járda- és útépítés megy egymás mellett a városban.

Nemrég kezdődött a Verseny utca Posta és Kápolna utcák közötti szakaszának felújítása, ahol szélesítik a járdát, így kerékpáros közlekedésre is alkalmassá teszik azt. A négyszáz méteres szakaszon négy méteresre bővül a gyalogosok és bringások számára is kényelmes és biztonságos út. Dunakeszi önkormányzatának szóvivője, Szabó Katalin azt írja facebook oldalán, hogy az úttest és a kerékpárút között egy keskeny zöldsávot alakítanak ki, ahová még idén ősszel növényeket is ültetnek.

Új zebrák Dunakeszin:

  • Madách u. – Tábor u. (Madách utcai ág)
  • Zápolya u. – Mányoki Ádám tér
  • Bartók B. u. – Szent István u. csatlakozás
  • Repülőtéri út – Gérecz Attila csatlakozás
  • Garas u. – Tallér u. csatlakozásánál

Járdaépítés

A Könyves Kálmán utca környékén lakók és a Gyártelepi vasútállomásra közlekedők régi kérése volt, hogy az egész járdaszakaszt egységesen építsék ki. A járdaépítés mostani üteme a vasúti gyalogos felüljárótól az állomással szemben lévő parkolóig tart, amelyet a kismamák és a mozgáskorlátozottak érdekében végig akadálymentesen alakítanak ki. A gyártelepi Jézus Szíve templom körüli terület térkövezése most fejeződött be. Ebbe a munkába az oda járók közössége is bekapcsolódott.

Zebraépítési program is zajlik a városban. Tavaly tizennégy gyalogátkelőhelyet építettek, s az idei új zebrák mellett megkezdődött a régiek akadálymentesítése is, hogy a babakocsikkal vagy netán tolószékkel közlekedők kényelmesebben mozoghassanak.

Fotó: Szabó Katalin

Ajánlott videó

Olvasói sztorik