Belföld

Szinte mindenki megszólalt a bajai videoügyben

Nagy vihart kavart az a videó, ami az állítólagos bajai választási csalást mutatja be, és amiről azóta kiderült, hogy megrendezett. Összeszedtük, ki mit mondott minderről a Facebookon.

Ahogyan azt már megírtuk, a rendőrség sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a bajai választási csalást bemutató videó megrendezett, a politikusok bejegyzései azonban érdekes képet mutatnak ebben a témában.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke először csak annyit tett ki az oldalára, hogy „ha ez igaz, akkor ez világbotrány”, majd megosztott egy videót arról a sajtótájékoztatóról, ahol bejelentette, feljelentést tesznek a rendőrségen választási csalás miatt. Arról azonban semmi bejegyzés még a pártelnök oldalán, hogy kiderült, a videó nem az, aminek elsőre látszik.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója viszont a videó nyilvánosságra kerülésekor maradt néma, akkor azonban, amikor kiderült, hogy egy hamis alkotásról van szó, rögtön reagált.

A két helyi szereplő közül egyik sem szólalt meg a közösségi oldalon, Zsigó Róbert és Teket Melinda oldala sem tesz említést az esetről.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője annyival lerendezte ezt az egészet, hogy még október 18-án mindenkit felszólított, hogy „Minden Fideszes oldalára tedd ki!”, mármint a videót. Azóta semmi.

Szanyi Tibor először röviden csak annyit írt az oldalára, hogy „Reichstag”, bármit is jelentsen ez a videó kapcsán, majd kommentben azért hozzátette, hogy „az ügyben semmilyen információ nem megbízható”.

Deutsch Tamás, akinek mindenről meg van a véleménye, és ezt nem is szokta véka alá rejteni, meglepő módon ebben az ügyben nem írt semmit, de ugyanígy nem szólalt meg Schiffer András, az LMP vezetője és Bajnai Gordon, az Együtt-PM társelnöke és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke sem.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője nem hazudtolta meg magát, nem említette sem a „Baja”, sem a „videó” szavakat, csak annyit írt, hogy „a werberi kampány a hazugságról és lejáratásról szól. Elég, ha egy mondatot kiragadnak a szövegösszefüggésből és egészen más értelmet adnak neki. Ez is hazugság. Miért csinálják? Mert ilyenek és van, aki beveszi.”

A Jobbik elnöke, Vona Gábor is megszólalt az ügyben, ő már jóval a rendőrségi sajtótájékoztató előtt közölte, hogy a videón látszik, hogy amatőr és ordít róla, hogy hamisítvány, ezzel pedig „vagy a Fidesz járatja le magát a szavazásokon való visszaélései miatt, vagy az MSZP bukik le egy ilyen amatőr videó megrendelésével. Vagy ami szerintem a legvalószínűbb: mindkettő jól bemocskolja magát ezzel az egésszel” – tette hozzá.

Jávor Benedek, az Együtt-PM politikusa önmagát idézte Facebook-oldalán: „Ha a bajai videó valós, akkor a botrány Zsigó Róberten keresztül a Fidesz legmagasabb köréig ér, és ebben az esetben Orbán Viktor politikai halálos ítélete” –írta, majd ezt azzal egészítette ki, hogy a rendőrségnek és az ügyészségnek a lehető legrövidebb időn belül tisztáznia kell, hogy mi történt. Ez megtörtént, azóta nem írt semmit Jávor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik