Belföld

Selmeczit leszőkenőzték, majd megkövették

Az Együtt-PM képviselőjelöltje, Szilágyi László megbánta szavait.

„És azt mondja a szőke női hang a rádióban, hogy a családok terhei az elmúlt időszakban csökkentek a legjobban”. Ezt mondta az Együtt PM országgyűlési képviselőjelöltje, Szilágyi László Tatabányán, Bajnai Gordon lakossági fórumán. A politikus egyértelműen Selmeczi Gabriellára, a Fidesz szóvivőjére utalt, és úgy tudni, többször is megismételte beszédében a „szőke női hang” kifejezést.

Selmeczi ezt megelőzően a szegénység elleni nemzetközi világnap alkalmából beszélt a családok adóterheinek csökkentéséről (családi adókedvezmény) és a rezsicsökkentésről.

Beszóltak a Parlamentben

  • Szexista botrány a parlamentben

Kettős mérce?

Szilágyi gorombaságát a jelen lévő Bajnai Gordon és Szelényi Zsuzsanna az Együtt-PM elnökségi tagja sem utasította vissza – írta az mno.hu.

A lap ezért kettős mércét emlegetett az üggyel kapcsolatban, utalva arra, hogy amikor nemrégiben Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár beszélt méltatlanul Szabó Tímea PM-es politikushoz. Hiszen akkor például Szelényi Zsuzsanna és még számos ellenzéki politikus is elítélte Illés Zoltán viselkedését.

Szilágyi bocsánatot kért

Szilágyi László később az ATV-ben bocsánatot kért, és bevallotta, nem volt túl szerencsés a szőke nős kifejezés. Azt is mondta, sajnálná, ha Selmeczi képviselő asszony magára vette volna a dolgot, és sértve érezné magát női mivoltában. Mindenképpen megköveti őt, pláne ha esetleg úgy érezné, hogy szellemi képességeire utalt volna – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik