Belföld

Gyurcsány: Táskás emberek jöttek-mentek

A Hír24-nek vasárnap nyilatkozott Gyurcsány Ferenc arról, hogy honnan kapta a pénzt az MSZP a miniszterelnöksége alatt.

Mint ismert, Gyurcsány Ferenc a pártfinanszírozás kapcsán a napokban úgy fogalmazott, “jobb, ha nem tudjuk”, hogy korábban honnan érkeztek pénzek az MSZP-hez. Az pedig szerinte köztudott volt, hogy a nagy pártok sokkal több pénzt költenek el a választási kampányban, mint a megengedett keret. A Fidesz közölte: költségvetési csalás és hivatali visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

A történtek nyomán Gyurcsány Ferencet vasárnap a Hír24 riportere arról kérdezte, hogy mégis kiktől kapott pénzt a szocialista párt.

Azt mondta, ezeket a pénzeket nem magánszemélyek rakják össze, hanem különböző vállalatoktól származnak. Szerinte mindegyik párt körül van egy nagyvállalati kör, amely támogatja az adott pártot, abban a reményben, hogy a választások után majd ők kapják az építkezéseket, fejlesztéseket meg szolgáltatási szerződéseket.

Mint mondta, valószínűnek tartja, hogy 2010 előtt is voltak táskás emberek, akik ”jöttek-mentek”, most viszont a Fidesz nem is akarja titkolni, hogy melyik cégeket szereti. Gyurcsány Ferenctől megkérdeztük azt is, hogy ha látott ilyet, akkor miért nem tett feljelentést. A válasz kiderül a videóból.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik