Belföld

Elfelejthetjük a 2-es metrót

Egész hétvégén buszokkal pótolják felújítási munkák miatt a 2-es metrót a teljes vonalon - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Az Alstom-szerelvények helyett a szombat reggeli üzemkezdettől a vasárnap esti üzemzárásig a felszínen buszok szállítják az utasokat, két vonalon: az M2E jelzésű a Blaha Lujza tér után az Astoria-Ferenciek tere-Déli pályaudvar-Széll Kálmán tér útvonalon, az M2 pedig az Astoria-Deák Ferenc tér-Kossuth Lajos tér-Margit híd-Batthyány tér-Széll Kálmán tér útvonalon közlekedik.

A felújítás miatti átszállás nem minősül útmegszakításnak, ezért új jegyre nincs szükség, a már kezelt jegyet kell újra érvényesíteni, a nem számnégyzet felőli végén.

A pótlás oka, hogy a 2-es metró felújításának utolsó fázisát, a biztosítóberendezés cseréjét végzik. A járművek vezérléséhez, a vonatok beszabályozásához nem elég csupán a berendezés működését megvizsgálni, szükség van a teljes rendszer ellenőrzésére is. Az eredeti rendszert még az 1970-es évek elején építették ki, az mára elavult. A cserével elektronikus központi forgalomirányító rendszer épül ki, így a szerelvények akár 90 másodperces követési idővel is futhatnak majd az alagútban.

Ha metró, akkor METRÓMULATÓS!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik