Belföld

Fagy: veszélyjelzést adtak ki az ország nagy részére

fagy (fagy)
fagy (fagy)

Az ország tizenöt megyéjére és a fővárosra is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat szombatra a várható talajmenti fagy miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a felszín közelében 0 Celsius-fok alá csökkenhet a hőmérséklet, ezért figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megye valamint a főváros területére.

Mint írták: szombatra virradó éjjel a kevésbé felhős és szélcsendes tájakon talajmenti fagy alakulhat ki. Emellett helyenként köd képződik, amely szombat délelőtt megszűnik.

Az előrejelzés szerint szombaton nagyrészt gyengén felhős, napos idő valószínű, csapadék nem várható. A szél megélénkülhet, északnyugaton néhol meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul, az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik