Belföld

Télen is kapnak közmunkát az álláskeresők

homunkas(960x640)(2).jpg (hómunkás)
homunkas(960x640)(2).jpg (hómunkás)

Télen továbbra is alkalmazzák a közfoglalkoztatottakat, így több mint 200 ezer ember képzéssel, munkával tölti majd a telet – mondta el a kormányszóvivő, aki a tornatanárok továbbképzéséről és a tanuszodákról szóló kormánydöntésről, valamint az adótörvényekről is beszélt a Kossuth Rádióban.

A kormány kedden arról is döntött, hogy a mindennapos testnevelés kapcsán elindul a testnevelőtanárok képzésének második köre. Újabb ezer testnevelőtanár vesz részt a központi költségvetés által finanszírozott továbbképzésen, s újabb iskolák jutnak hozzá a mindennapos testnevelés programjához szükséges eszközökhöz – mondta Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, amelyben a kabinet keddi döntéseiről számolt be.

Ezenfelül arról is döntés született, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak kötelezően integrálnia kell a tanuszodákat az oktatásba – mondta Giró-Szász András, megjegyezve, hogy azokon a településeken, ahol van tanuszoda, ott a köznevelés keretein belül az általános iskola végére minden tanulót meg kell tanítani úszni.

A szóvivő elmondta, hogy a keddi kormányülésen sok olyan dologról volt szó, amely az emberek mindennapjait érinti, köztük az adótörvényekről is. Hangsúlyozta, hogy a magyar adórendszer stabil, ezért amikor arról beszélnek, hogy a kormányzat tovább egyszerűsítette az adórendszert, kisebb finomításokról van szó.

Kedden az adózás területén számtalan kisebb-nagyobb lépéssel kapcsolatban született döntés, és az ezzel összefüggő további kérdéseket a következő ülésén vitatja majd meg a kormány – mondta a kormányszóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik