Belföld

Megújul a Börgöndi bekötőút

útfelújítás (útfelújítás)
útfelújítás (útfelújítás)

Még idén befejeződnek a munkálatok a balesetveszélyes útszakaszon

A Székesfehérvár-Börgöndön élők régóta megfogalmazott kérése volt, hogy biztonságosan megközelíthetővé váljon lakóhelyük. Ennek a lakossági igénynek tesz most eleget Székesfehérvár Önkormányzata azzal, hogy megvalósítja a rossz állapotú út felújítását és ki is szélesítik a közel 800 méteres szakaszt.

December közepére elkészülhet

„A közgyűlés kiválasztotta az útfelújítás kivitelezőjét, ami azt jelenti, hogy a szerződéskötést követően még októberben megindulhat a területen a munka. A beruházás költségeit Székesfehérvár Önkormányzata biztosítja, összesen mintegy 48 millió forint értékben. Az útfelújítás még idén elkészül, várhatóan december 15-én már a biztonságos utat használhatják a börgöndiek.” – ismertette a közgyűlés döntését dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere egyúttal a városrészben élők türelmét kérte a kivitelezés idejére.

A jelenlegi helyett hat méter széles, rendezett padkákkal kiépített és megerősített burkolatú útszakasz készül. A beruházás célja a bekötőút szélesítése és megerősítése, ezzel párhuzamosan pedig az állami kezelésből helyi úttá nyilvánítás is folyamatban van, azaz a város lesz a szakasz kezelője és fenntartója is a jövőben.

Lekanyarodósáv is épül

„Egy álom megvalósulása a mai döntés!” – emelte ki Dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő. „2006 óta vagyok a körzet képviselője, amelyhez Börgönd is tartozik. Régóta dolgozunk az ott élőkkel azért, hogy megvalósulhasson a bekötőút felújítása.

Minden bejáráson, amelyet a területen tartottunk, megállapítottuk, hogy szükség van erre.

A börgöndiek öröme tavaszra lehet majd teljes, hiszen most a város önkormányzata év végéig kiszélesíti és felújítja a bekötőutat, a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. kivitelezésében pedig tavasszal egy lekanyarodósáv is épül a 62-es út felújításának keretében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik