Belföld

Arrébb kerülhet 20 méterrel a zebra?

Főleg a kerékpárosok szempontjából nehézkes közlekedés miatt, megvizsgálják, arrébb kerülhet-e a gyalogátkelő az Emlékpont előtt.

A kerékpárosok problémájára egy hódtói fórum hívták fel a figyelmet. A Rózsa utca bár egyirányú a Kaszap felől a Tóalj irányába, azon a biciklisek ellenkező irányba is behajthatnak, és rendszeresen használják is.

A Rózsa utcáról azonban átkelni az Andrássyra csak úgy tudnak, ha leszállnak és a zebráig tolják a kerékpárt. A sarkon található lottózónál azonban mindig nagy a forgalom, foglalt a járda, sokszor bicikliket is tárolnak ott, így az úttestre kényszerülnek a biciklisek.

Eddig még baleset nem történt, de a lámpák vonaláig előreálló járművek miatt igen kis hely marad a kétkerekűeknek. Cseri Tamás fórumán a jelenlévő Ádók János, a HVSZ Zrt vezetőségi tagja vetette fel, megoldhatná a problémát, ha a zebrát 20 méterrel arrébb helyeznék át.

Máshová, de hova

A képviselő elmondta, megvizsgálják annak lehetőségét egy helyszíni bejárás alkalmával. A Kaszap utcán azonban 20 méterrel arrébb már kezdődik a buszöböl a túloldalon, valamint az úttesten is körülbelül ott kezdődik a kanyarodósáv az Andrássy felé.

A buszmegállón túl pedig már nem sok értelme lenne egy újabb átkelőnek, mivel pár méterrel távolabb már van egy az Oldalkosár utca felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik